Kim Vermaas prolongeert NK-titel mixed-dubbel

Kim Vermaas prolongeert NK-titel mixed-dubbel

LEIDEN – Kim Vermaas heeft haar titel in het mixed-dubbel met nog een jaartje verlengd. In de halve finale enkelspel legde ze het af tegen Ana Gogorita.

Op elkaar ingespeeld

Dat de Leidse Kim Vermaas is vorm was, werd afgelopen week al duidelijk in de EK-kwalificatie interland tegen Italië. Daar haalde de Scylla-speelster met winst op Jamila Laurenti het winnende punt binnen voor Nederland. Dit weekend stond Vermaas in Zwolle achter de tafel op het NK. Daar prolongeerde ze zaterdag met dubbelpartner Rajko Gommers de titel in het mixed-dubbel door in de finale Koen Hageraats en Tanja Helle met 3-0 te verslaan. Een bijzondere prestatie die nog eens aangaf hoe goed het koppel op elkaar ingespeeld is.

Halve finale

Zonder een game verloren te hebben plaatste Vermaas zich ook nog eens voor de halve finale van het enkel. Daar ging het echter net mis tegen de Roemeense Ana Gogorita, die speelt voor Dozy Den Helder. Het was een spannende wedstrijd die op en neer golfde: 5-11, 11-8, 7-11, 11-7, 14-12, 5-11, en 9-11. Het kwam neer op de beslissende 7e game. Daarin pakte Gogorita al gauw een 5-1 voorsprong. Vermaas knokte zich terug tot 6-6, maar uiteindelijk werd de wedstrijd met 11-9 beslist. Opvallend was dat Gogorita het vervolgens in de finale af moest leggen tegen Shuo Han Men.

De heren

Bij de mannen reikte Merijn de Bruin tot de halve finale in het dubbel. Met dubbelpartner Koen Hageraats werd de Scyllaan daar echter uitgeschakeld door het sterke koppel Martin Khatchanov en Barry Wijers. Dezelfde Wijers stond een dag later in de mannenfinale tegen oud-Scyllaan Ewout Oostwouder. De makkelijke 4-1 overwinning van de in Leiden nog altijd populaire Oostwouder deed de Scylla-supporters goed en zorgde zo alsnog voor een mooie afsluiting.

Foto: Wim de Leeuw

reacties