Kim Vermaas helpt Scylla naar overwinning op Westa

Kim Vermaas helpt Scylla naar overwinning op Westa

LEIDEN – Kim Vermaas concentreert zich momenteel op de eredivisie heren, maar ze helpt graag een handje als het damesteam haar nodig heeft. Zo ook afgelopen zondag, waar ze Scylla naar de overwinning tegen Westa mepte.

Olympische droom

De focus van de Leidse tafeltennisster Kim Vermaas ligt op dit moment bij de eredivisie heren en het spelen van internationale toernooien. Op dezer manier steunt Scylla het tafeltennistalent om haar droom, plaatsing voor de Olympische Spelen, waar te maken. De strategie heeft uiteraard wel gevolgen voor het damesteam, dat anders dan vorige jaren plaatsing zich nog niet heeft weten te mengen in de strijd voor de play-offs.

Geblesseerde tegenstander

Hoe sterk het team is wanneer Vermaas wel meespeelt bleek zondag. In het Limburgse Wessem had concurrent Westa, de nummer vijf van de eredivisie, geen kans. Oké, oké, de omstandigheden waren wel in het voordeel van Scylla: niet alleen kwam Westa met een invalster, kopvrouw Li Nan Sun kampte ook nog eens met een blessure.

Eenvoudige winst

Tegen Esmee van Marwijk wist de geblesseerde Sun nog wel het enige punt voor Westa veilig te stellen. Haar partij tegen Marie Depuydt moest ze echter laten lopen. De overige partijen waren allemaal voor Scylla. Vermaas had zoals verwacht weinig te stellen met Amber van de Velde en invalster Nina van Oost. Met de eenvoudige winst van Depuydt op Van Oost en de 3-1 van Marwijk tegen Van de Velde werd het een succesvolle middag voor Scylla. Door de 5-1 overwinning liep Scylla fors in op Westa: het team blijft zesde maar is West nu op 2 punten genaderd.

Foto: Wim de Leeuw

reacties