Featured Video Play Icon

Kindercultuurfestival Carrousel: gruwelijk eng!

LEIDEN – Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Gruwelijk eng!’. Daarnaast is het vrijdag de 13e… BplusC greep de toevalligheden aan en maakte het kindercultuurfestival Carrousel vrijdagmiddag dan ook behóórlijk eng.

Griezelige activiteiten

Wat is er nou leuker dan op een regenachtige middag even lekker griezelen met een goed eng boek? Niks toch?  Tijdens de 63e Kinderboekenweek, deze week, worden dan ook over griezelige activiteiten georganiseerd. En dan is het ook nog vrijdag de 13e. Voor BplusC was de keus snel gemaakt; de tweede editie kindercultuurfestival Carrousel in Het Leidse Volkshuis was spannend, maar vooral leuk.

Kennismaken met cultuur

Carrousel is een kinderfestival waar iedereen in de leeftijd van 4-12 jaar kan kennismaken met kunst en cultuur uit Leiden. Dit keer stond er een levend spookhuis, kwam DJ-Niels optreden, haalde circus Miloco weer een paar indrukwekkende stunts uit en konden de kinderen meedoen met muziek-, theater- en dansworkshops.

“De Kinderboekenweek vind ik heel leuk dit jaar”, zegt een griezelig geschminkt jongetje. “Omdat het eindelijk iets met engheid is!”

 

“Ik vind het leuk dat dit er allemaal omheen wordt georganiseerd”, zegt een meisje. “Want dan kun je tenminste iets anders doen dan alleen maar lezen!”. 

reacties