Kinderen ruimen beestenbende op in Leiderdorp

Kinderen ruimen beestenbende op in Leiderdorp

LEIDERDORP – Het is een beestenbende in Leiderdorp. Of eigenlijk, de Beestenbende is in Leiderdorp. Een groep kinderen neemt het heft in eigen hand en ruimt de rommel in hun buurt op.

Beestenbende ruimt buurt op

De opruimclub is speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar die helpen bij het schoonhouden van hun eigen stukje wijk. Dit doen zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, als echte helden van de buurt.

De kinderen konden zich opgeven, samen met een ouder of begeleider. De schoonmaakwerkzaamheden duren maar een uurtje en het plan is dat de club dat één keer per maand gaat doen. Zo zorgen ze ervoor dat het geen bende is/blijft in de buurt.

Beloning voor de inzet

De kinderen doen het niet alleen voor een aai over de bol en de bewondering van hun ouders, want er is ook iets te verdienen met het schoonmaken van pleinen en stoepen. Verdeeld over het schooljaar zijn er speciale uitjes en evenementen voor de deelnemende kinderen waar ze gratis naartoe kunnen.

Zoals een bezoek aan het politiebureau, een rondleiding bij de brandweer of een spannende speurtocht door de eigen buurt. En als knallende afsluiter van elk schooljaar De Grote BeestenBende-dag in het Dolfinarium in Harderwijk.

Lijkt het je leuk om samen met je ouders en andere buren jouw wijk een beetje schoner te maken? Aanmelden kan via de website.

Foto’s: J2TV

reacties