Featured Video Play Icon

Koetshuis 35 jaar: wie jarig is, deelt uit

LEIDEN – Koetshuis De Burcht bestaat 35 jaar en dat betekent feest en presentjes voor het restaurant aan de voet van Leidens oudste bouwwerk. Eigenaren Tom en Clarita Holswilder gaven zichzelf eerder al een bijzonder cadeau, en kijken nu reikhalzend uit naar het jubileumfeest op 19 augustus in de Hooglandse Kerk.

Een doek vol Leidenaren

Tijdens een intieme bijeenkomst in het Koetshuis werd het schilderij onthuld dat kunstenares Sanne Bavelaar maakte in opdracht van Tom en Clarita. Op het doek, dat nu trots in het restaurant hangt, staan Leidenaren die iets voor het Koetshuis betekenen of voor de eigenaren persoonlijk.  Aad van der Luit, Robert Strijk, Gerda Schukking en de Leidse Glibber… Allemaal staan ze erop.

Ook Jochem Myjer mag niet ontbreken op het werk, mede omdat hij zijn hymne ‘La La La Leiden’ voor de eerste keer bij het Koetshuis zong. Zelfs prinses Beatrix mag zich verheugen in een plekje op het werk; zij opende het restaurant in 1981.

300 VIP-tickets weggeven

Voor het jubileumfeest dat op 19 augustus plaats zal vinden in de Hooglandse Kerk is bedoeld voor iedereen die graag in het Koetshuis komt. In ruil voor je toegangskaartje krijg je een avond vol hapjes, drankjes, muziek, verrassingsacts en uiteraard goed gezelschap. Ook 300 VIP-tickets beschikbaar gesteld voor verplegend personeel in de Leidse verzorgingshuizen.

Tom en Clarita hebben de toegangskaarten persoonlijk overhandigd. De vrijwilligers in deze instellingen krijgen een high tea aangeboden en aan de ouderen zelf wordt ook gedacht met gebak bij de koffie. Het stel draagt de ouderenzorg een warm hart toe. En wie jarig is… Deelt uit!

 

reacties