Komend weekend Lakenfeesten: hier kun je wel en niet langs

Komend weekend Lakenfeesten: hier kun je wel en niet langs

LEIDEN – Komend weekend worden de Lakenfeesten uitbundig gevierd. De binnenstad verandert in één groot feestterrein. Dan is het handig om te weten wanneer je waar wel of niet langs kunt. Hierbij een handig lijstje met de afzettingen tijdens de Lakenfeesten.

Straten en grachten

De Lakenfeesten duren van donderdag 21 tot en met zondag 24 juni, maar gedurende die periode is niet de hele binnenstad voortdurend ontoegankelijk. Soms kun je niet langs of in een bepaalde straat, soms kun je niet varen over bepaalde grachten.

Wegafzettingen

Op zondag 24 juni staat de Curiosamarkt op de Breestraat. Er kan dan van zeven uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds geen gebruik worden gemaakt van deze straat. Hetzelfde geldt voor de Vismarkt, Botermarkt en Nieuwe Rijn. Vanwege de Lakenmarkt kun je op diezelfde zondag in dit gebied niet rijden van zeven uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds.

Afgesloten vaarwegen

Op vrijdag 22 juni kun je vanwege de Peurbakkentocht niet varen in de Rijn, de Nieuwe Rijn en de Oude Rijn van zeven tot tien uur ‘savonds. Maar ja, kijken is natuurlijk toch veel leuker! Op zaterdag 23 juni kun je niet varen over de Rijn tussen Bostel- en Kippenbrug, van elf uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds. Dat wil je waarschijnlijk ook niet, want voor je het weet word je omver gevaren door een Dragonboat.

Eigenlijk kun je de hele dag geen gebruik maken van de Rijn tussen Bostel- en Kippenbrug, want vanaf half negen ’s avonds tot tien uur ’s avonds vindt hier het culturele Van RIJNfestival plaats. Op dezelfde dag kun je ook niet varen in het water van het Rapenburg en de Steenschuur, want daar liggen mensen zich uit de naad te zwemmen tijdens de Rapenburg Race van twaalf tot zes uur ’s middags.

Foto: Archief PPCRN

reacties