Komst KFC naar Leiderdorp onzeker door La Place

Komst KFC naar Leiderdorp onzeker door La Place

LEIDERDORP – Het nieuws dat gefrituurde kip van KFC binnen afzienbare tijd in Leiderdorp te krijgen zou zijn, kon rekenen op veel enthousiasme. Maar de komst van wegrestaurant La Place zou wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Goed nieuws voor gefrituurde kip-fans

In augustus vorig jaar diende KFC een vergunningsaanvraag in om een restaurant te mogen openen in een Leiderdorp. Daarvoor zou een deel van het restaurant van het Tulip Inn Hotel gebruikt worden. Dit was uiterst goed nieuws voor de vele gefrituurde kip-fans in de Leidse regio. Nu is er een kink in de kabel. In de overeenkomst die de eigenaar van Tulip Inn en AC sloot met het bedrijf achter La Place is opgenomen dat de hotels geen ontbijt en diner meer aanbieden aan hun gasten. La Place is daarvoor dan namelijk de aangewezen locatie. Dit zou dus betekenen dat een vestiging van de kipverkoper niet is toegestaan in hetzelfde pand.

KFC: wel of nie?

Dit zou een flinke tegenslag zijn voor de van oorsprong Amerikaanse fastfoodketen. KFC wil juist graag het aantal restaurants in Nederland uitbreiden. Er waren plannen voor drie restaurants in de Leidse regio. Één bij het transferium naast de A44, één aan het Stationsplein en dus één langs de A4 bij Leiderdorp. Werving van personeel voor de vestigingen was al gestart. Overigens kon KFC, ook na herhaaldelijk contact, niet reageren op de vragen van Leiden.TV over de beperkingen voor de beoogde locatie om geen volpension aan te bieden. Met andere woorden: komt KFC nu wel of niet naar Leiderdorp?

Wisselingen van de wacht

Een heleboel wisselingen van de wacht volgen elkaar in rap tempo op: het AC Restaurant in Leiderdorp gaat verder onder de naam La Place en Tulip Inn krijgt een nieuwe naam en een nieuwe inrichting. De achttien restaurants van AC zijn overgenomen door supermarktketen Jumbo, dat eerder La Place kocht van het failliete V&D. Jumbo koopt de AC-vestigingen van een bedrijf van de kleinkinderen van Gerrit van der Valk, GR8 Investments.

Foto: KFC

reacties