Koning opent nieuwbouw Leidse instrumentmakers School

Koning opent nieuwbouw Leidse instrumentmakers School

LEIDEN – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent dinsdag de nieuwe vleugel van de Leidse instrumentmakers School. Ook burgemeester Henri Lenferink is bij de opening aanwezig. De Leidse instrumentmakers School (LiS) is een mbo-vakschool voor precisietechniek en bestaat dit jaar 115 jaar.

Meer vakmensen opleiden

De LiS heeft een extra vleugel gebouwd voor haar onderwijs, onder meer vanwege een gestegen vraag naar afgestudeerde Research Instrumentmakers. De school kan nu meer vakmensen opleiden, terwijl met een maximaal aantal van 400 studenten het kleinschalige onderwijs behouden blijft.

De school is in 1901 opgericht door de Leidse hoogleraar en Nobelprijswinnaar Heike Kamerlingh Onnes, omdat hij behoefte had aan vakmensen die instrumenten voor natuurkundig onderzoek konden ontwikkelen en maken. Deze relatie met de Universiteit Leiden bestaat nog steeds. De afgestudeerde Research Instrumentmakers werken onder meer in de lucht- en ruimtevaart. Maar ook de hightechindustrie, de medische sector en de universitaire onderzoekswereld.

Foto: @LeidenScience

reacties