Koningin Máxima bezoekt Pabo op Hogeschool Leiden

Koningin Máxima bezoekt Pabo op Hogeschool Leiden

LEIDEN – Hoog bezoek voor de Hogeschool Leiden donderdag. Niemand minder dan koningin Máxima woonde op de Pabo een workshop digitaal componeren bij.

Drukke dag

De koningin had een drukke dag donderdag. ’s Morgens hield ze op Paleis Noordeinde de openingstoespraak bij een bijeenkomst ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van de Prins Claus Leerstoel. Daarna crosste ze meteen door naar Leiden. Ze bezocht de Pabo-afdeling van Hogeschool Leiden, de lerarenopleiding voor het basisonderwijs.

Méér Muziek in de Klas

De koningin woonde daar een workshop digitaal componeren bij. Máxima is namelijk erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting is er ter bevordering van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen. En dan moet je je wel weten waar je het over hebt natuurlijk.

Het bezoek begint met een inleiding van de ambassadeur van de stichting, Michel Hogenes, over het belang van muziekonderwijs. Na de workshop digitaal componeren volgde een tafelgesprek tussen koningin Máxima en verschillende muziekdocenten, over digitaal muziekonderwijs en het integreren van muziekonderwijs in andere vakken.

Zelf muziekles geven

De workshop viel de studiedagen van muziekdocenten. Stichting Méér Muziek in de Klas vindt het van groot belang dat de jongste generatie groepsleerkrachten zelf muziekles kan geven op basisscholen. Met muziekles leren kinderen zich creatief te uiten en het helpt hen hun talenten te ontdekken. De stichting heeft zichzelf tot doel gesteld dat alle 1,6 miljoen basisschoolleerlingen goed en vaak muziekonderwijs krijgen.

Foto’s: PPCRN / Fleur de Haas

reacties