Koningin Máxima opent Leiden Asia Year in Pieterskerk

Koningin Máxima opent Leiden Asia Year in Pieterskerk

LEIDEN – In aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima is in de Pieterskerk het Leiden Asia Year geopend. Tegelijkertijd wordt vandaag de nieuwe Asia Library geopend.

Tijdens het Leiden Asia Year wil de stad zich profileren als een van de grootste kennisconcentraties ter wereld als het over Azië gaat. Het doel is om de stad, de musea en de universiteit dit jaar extra internationale aandacht te geven.

Asia Library

De Asian Library is de afgelopen maanden gebouwd bovenop de al bestaande Universiteitsbibliotheek aan de Witte Singel. Tijdens de officiële openingshandeling in de Pieterskerk werd het nieuwe kenniscentrum voor Aziatische talen en culturen met een speciaal programma in gebruik genomen.

De Asian Library omvat ruim 30 kilometer aan materiaal voor onderzoek en onderwijs over Azië, waaronder prenten, boeken, handschriften en foto’s. Daarnaast biedt de nieuwe bibliotheek werkplekken aan nationale en internationale onderzoekers en studenten van Aziatische talen en culturen en heeft diverse studie- en conferentiezalen en een filmzaal.

Foto: J2TV / Guido Marsman

reacties