Koraal oefenen: broodnodige rood-witte voorpret

Koraal oefenen: broodnodige rood-witte voorpret

LEIDEN – Wie 3 oktober een beetje goed beslagen ten ijs wil komen in het Van der Werfpark voor het Koraal, doet er verstandig aan om woensdagavond naar de oefenavond in de Hooglandse Kerk te komen.

Welbekende klassiekers

Nu zijn de klassiekers ‘Leiden, stad van mijn hart’, ‘Waar de blanke top der duinen’ en ‘Lof zij den helden’ u allen welbekend, maar het blijkt niet altijd even eenvoudig de teksten danwel de juiste melodie te produceren, in alle vroegte na de feestelijkste nacht van het jaar.

Oefenen, of repeteren, is dus zeker geen overbodige luxe. Traditiegetrouw wordt aan het einde van de repetitie een krans gelegd bij het standbeeld van burgemeester van der Werf in het Van der Werfpark.

Pré-feestje

De oefenavond voor de koraalzang is ieder jaar een gezellig pré-feestje. De kriebels zijn bij de Leidenaren al goed zichtbaar en zeker hoorbaar: de veelal roodwit geklede zangers zingen vanuit hun roodwitte hart. Nog nooit geweest en twijfel je nog of je gaat? I Love Leiden was er natuurlijk al een paar keer bij. Lekker sfeer proeven!

Foto: J2TV / I Love Leiden

reacties