Kouderegeling voor dak- en thuislozen van kracht

Kouderegeling voor dak- en thuislozen van kracht

LEIDEN – De kouderegeling voor dak- en thuislozen is afgelopen weekend ingegaan. Dat betekent dat iedereen die niet vanzelfsprekend een dak boven zijn of haar hoofd heeft, extra gestimuleerd zullen worden om in ieder geval ’s nachts naar de opvang te komen.

Grote risico’s

De komende dagen ziet het weer er niet fraai uit: windstoten, hevige regenval, hagel, natte sneeuw, dat soort dingen. Dan zit je natuurlijk liever gewoon binnen, maar dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Leiden kent vele dak- en thuislozen die grote risico’s lopen wanneer ze met winterweer ’s nachts op straat blijven. Daarom is er de kouderegeling.

De Binnenvest

Dat betekent dat alle dak- en thuislozen worden gestimuleerd om in ieder geval ’s nachts naar de maatschappelijke opvang De Binnenvest te komen. Hier kunnen ze gratis of voor een kleine bijdrage overnachten en een warme maaltijd krijgen.

GGD Hollands Midden

Bij lage temperaturen werken allerlei organisaties mee aan de kouderegeling, zoals gemeente, GGD, maatschappelijke opvang en politie samen.  Het advies over start en stop van de kouderegeling wordt afgegeven door de GGD Hollands Midden en dak- en thuislozen worden erover geïnformeerd als de regeling actief is.

Melden

Ken je iemand die in een woning leeft dat ongeschikt is voor deze kou of helemaal geen dak heeft, dan kun je dat overdag melden bij De Binnenvest voor regio Leiden via 071 – 516 61 00. Als iemand zich in een levensbedreigende situatie bevindt, bel je natuurlijk altijd 112.

Foto: Archief J2TV

reacties