Kunstwerk fietstunnel Haagweg kapot gescheurd

Kunstwerk fietstunnel Haagweg kapot gescheurd

LEIDEN – Niet alle kunst in de stad heeft de viering van Leidens Ontzet overleefd. Een van de nieuwe kunstwerken die de fietstunnels naar de Leidse ommelanden opfleuren is vernield door vandalen. De makers van het werk snappen niet waarom hun herfststuk het steeds moet ontgelden.

Barbara van Druten, ontwerpster van het werk: “Ik werd er vanochtend over getipt. Heel vervelend, het is ook al de derde keer dat het wordt vernield. En het was nog niet eens af!”

Thematische fietsroutes

Nog geen maand geleden startte een nieuwe campagne om fietsen in de Leidse regio te stimuleren. Leiden werkt daarvoor samen met andere gemeentes om acht thematische fietsroutes op te zetten. Grote muurschilderingen in fietstunnels maken die thema’s zichtbaar. In het vernielde kunstwerk in de tunnel naast de fietsrotonde bij de Haagweg komen verschillende kunstwerken samen van ARTvertisements, een initiatief van Van Druten en Niki Koutouras, en Artvision van Renée Korbee. Van Druten: “We gaan nu eerst in overleg met de makers, de drukker en de gemeente. Daarna kijken we wat we gaan doen.”

Om de muurschildering goed te laten plakken moet het werk een aantal keer verwarmd worden en gaat er een speciale coating overheen. Deze behandeling was nog niet afgemaakt bij de herfstschildering.

Foto: J2TV / Francis Onderwater

reacties