Kussengevecht op de Rijneke Boulevard: hier, pak aan!

Kussengevecht op de Rijneke Boulevard: hier, pak aan!

ZOETERWOUDE – Niets is zo lekker als een ouderwets goed kussengevecht! De deelnemers aan de Rijneke Open hadden er zaterdagmiddag dan ook de grootst lol in elkaar met zachte klappen keihard van de balk te meppen.

Afvalrace

De Rijneke Open is het onofficiële Zuid-Hollandse kampioenschap kussengevecht, georganiseerd door de winkelboulevard zelf. Vanaf het middaguur gingen deelnemers de zachte strijd met elkaar aan. Er werd gemept in vier categorieën: kinderen, mannen, vrouwen en teams van twee personen. In de arena stond een balk waar de deelnemers elkaar van af moest slaan met een kussen; een letterlijke afvalrace dus.

Prijzen

Je laat je natuurlijk niet zomaar voor je snoetje timmeren, of het nu met een kussen is of niet. De volwassen deelnemers streden dan ook tegen elkaar om de hoofdprijs, een cheque van 200 euro, uiteraard te besteden op de Rijneke Boulevard. Sportclubs die zich met een team hadden ingeschreven, vochten om een mooi sponsorbedrag voor hun club.

Gert Jan van Utopia

Het evenement was even sportief als feestelijk als grappig bedoeld. Gert Jan, die van Utopia, praatte de boel aan elkaar en beeldschone ronde-missen vermaakten het publiek, terwijl DJ Rob de kussengevechten voorzag van een passend muziekje.

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties