Featured Video Play Icon

Laat je stalen ros gratis graveren tegen diefstal

LEIDEN – Wie een fiets bezit, loopt het immer aanwezige risico hem kwijtraken aan een persoon met lange vingers. Daarom kun je af en toe gratis je fiets laten graveren. Zodat de diefstalkans een beetje kleiner wordt.

Tips en adviezen

Gemeente Leiden en de politie organiseren samen af en toe zo’n fietsgraveerdag. Deze woensdag kun je tot 15.30 uur je fiets laten graveren op het Stadhuisplein. Ook kun je tips en adviezen krijgen om de kans te verkleinen dat iemand anders er met jouw stalen ros vandoor gaat.

Identiteitsbewijs en framenummer

Wethouder Paul Dirkse was er als de kippen bij; hij was de eerste die zijn fiets onder handen liet nemen. Gelukkig had hij wel zijn identiteitsbewijs bij zich en was zijn fiets voorzien van een framenummer, anders had de politie hem aan de tand gevoeld over hoe hij aan de fiets was gekomen.

Zichtbaar gegraveerd

Een zichtbaar gegraveerde fiets staat zeker geregistreerd, dus fietsendieven lopen er sneller aan voorbij. Ongegraveerde fietsen zonder framenummer zijn zeer in trek omdat ze veel eenvoudiger zijn door te verkopen. Er zijn nog steeds mensen die gestolen fietsen kopen, omdat ze zo lekker goedkoop zijn. Maar dit is dus ook een misdrijf, en zo wordt de cirkel in stand gehouden.

 

 

 

reacties