Laatste grote afsluiting Jan van Houtbrug

Laatste grote afsluiting Jan van Houtbrug

LEIDEN – Je dacht misschien dat het er bijna niet meer van zou komen, maar de Jan van Houtbrug is echt bijna klaar. Half mei kan een ieder, met auto, bus, fiets of benenwagen, weer ongehinderd gebruik maken van de brug.

Helemaal af

Begin mei vinden de afrondende werkzaamheden plaats aan het gedeelte Jan van Hout. De Jan van houtbrug maakt deel uit van de Centrumroute, die een volledige metamorfose ondergaat: Levendaal, Hooigracht, het stationsgebied… We zijn er natuurlijk nog lang niet, maar het is fijn dat er in ieder geval iets helemaal af is.

Klokje rond werken

Van 1 tot 5 mei wordt er letterlijk klokje rond gewerkt aan het deel Jan van Hout. Het asfalt en de belijning worden aangebracht, de verkeerslichten en lantaarnpalen worden teruggeplaatst en het afrondende straatwerk wordt verricht. De brug, de Korevaarstraat en het Levendaal zijn dan bij de Hoogvliet geheel afgesloten. In het weekend van 6 en 7 mei en van 13 en 14 mei is de Jan van Houtbrug ook afgesloten. In de omliggende straten is maar één rijbaan beschikbaar.

Hinderlijke hinder

Voor het verkeer gaan de afsluitingen voor nogal wat hinder zorgen. Omleidingen worden met borden aangegeven en er worden verkeersregelaars ingezet. Ook gelden er tijdelijke parkeerverboden op delen van het Levendaal en op de Zoeterwoudsesingel nabij de Lammenschansweg. Fietsers en voetgangers kunnen de tijdelijke bruggen aan weerszijden van de Jan van Houtbrug gebruiken.

Maar daarna is het bij Jan van Houtbrug ook ècht helemaal klaar.

Foto: Archief J2TV

reacties