Laatste wedstrijd, het is nu officieel: Sporting Trigon gedegradeerd

Laatste wedstrijd, het is nu officieel: Sporting Trigon gedegradeerd

LEIDEN – Afgelopen weekend speelde Sporting Trigon de laatste wedstrijd van het seizoen. Het is dus nu officieel: de Leidse korfbalclub verlaat de Overgangsklasse en is nu gedegradeerd. Gelukkig gingen ze wel out met een leuke wedstrijd. Dat dan weer wel.

Boodschap van de coach

De selectiespelers van Sporting Trigon hadden de boodschap van coach John van Duuren afgelopen zaterdag in ieder geval begrepen. Hij snapte niets van de slappe instelling in de partij tegen Unitas vorige week, dat de opponent flink op zijn nummer zette met 14-34. Deze laatste wedstrijd nam een aantal spelers en speelsters afscheid, dus er werd dit keer wel het één en ander uit de kast getrokken.

“Leuke wedstrijd”

En dus werd het gelukkig een “leuke wedstrijd”, zoals de scheidende Ellen Matze de krachtmeting met SKF bestempelde. De equipe uit Veenendaal had de bovenste plek nog wel in zicht, maar was daadwerkelijk afhankelijk van de andere uitslagen. En daar speelde SKF ogenschijnlijk ook naar, want de Trigon formatie had niet de indruk dat de thuisclub er nog 100% in geloofde.

Achterstand voorkomen

Met 0-1 had Sporting de enige voorsprong, maar het kon op haar beurt de eerste achterstand nivelleren naar 3-3. De gelijkopgaande eerste rondgang leverde niettemin een klein thuisvoordeel op voor SKF na 35 minuten: 9-7. Van Duuren kon tevreden zijn en zag in zijn nu afgelopen interim fase misschien wel het beste spel. Na de wisseling van speelrichting liepen de Gelderlanders uit naar 15-11 maar drie Leidse vrouwengoals van Danya Kling en Rosanne Beekman konden de gevreesde grotere achterstand voorkomen.

Leidse koppen hoog

Bij 15-14 werd Trigon in de ogen van de coach benadeeld door het uitblijven van een strafworp en dat gelukje benutte SKF meteen 17-14. Dat was toch een tikje, maar de Leidse koppen bleven omhoog al zat het geloof in puntenwinst er niet meer in. De finish werd gehaald met 22-18 en voor deze acceptabele nederlaag scoorden Danya Kling, Jordy Smeele en Ferry Janssen meer dan één keer. Ellen Matze, die met korte onderbrekingen twaalf jaar in 1 heeft gespeeld, besloot met een goal tamelijk geruisloos haar sportieve loopbaan op hoog niveau.

Foto: Wikipedia

reacties