Lakenfeesten: dit zijn de winnaars van de Dragonboatraces

Lakenfeesten: dit zijn de winnaars van de Dragonboatraces

LEIDEN – Stucadoorsbedrijf Leiden, Dura Vermeer Draken, Segweart Dragons en Diok Dames zijn de grote winnaars geworden van de Dragonboatraces. Het was een bijna letterlijke nek-aan-nekrace met de nummers twee, maar eerlijk is eerlijk: ze waren werkelijk pijlsnel!

Bekende drakenkoppen

Verschillende teams uit Leiden en omgeving namen het zaterdag tegen elkaar op in het water langs de Boommarkt en de Apothekersdijk. De trommelaars zwepen de roeiers op om tot het uiterste te gaan, om de boten met de bekende drakenkoppen zo snel mogelijk over de finish te sleuren. Techniek, uithoudingsvermogen, maar vooral wilskracht zijn de eerste vereisten om een dragonboatrace tot een bevredigend einde te brengen.

Drijvende kracht

De Dragonboatraces is een geliefd jaarlijks evenement tijdens de Lakenfeesten. Zowel op het water als langs de kant zorgen de smalle, platte boten voor spanning en sensatie. De Dragonboatraces werd naar Leiden gehaald door Aad van der Luit. Hij was jarenlang de drijvende kracht achter het evenement, dat hij samen met de vereniging Dutch Dragons uit Zoetermeer organiseerde. In 2010 nam de vereniging het stokje volledig van hem over, toen Aad uit de organisatie van de Lakenfeesten stapte. Maar Aad zal voor altijd verbonden zijn aan het evenement, al is het alleen maar door de nieuwe Aad van der Luit Troffee die vanaf dit jaar wordt uitgereikt.

dragonboatraces prijs

Complete uitslag

Open Leids Kampioenschap heren:
1. Stucadoorsbedrijf Leiden
2. ’t Praethuys
3. AVD Solutions

Geoefende klasse:
1. Dura Vermeer Draken
2. Old Water Dragons
3. Imperial Dragons

Leidse Mix Klasse:
1. Segwaert Dragons
2. De Spartaan
3. Sportcity Dragons

Leidse Dames Klasse:
1. Diok Dames
2. Pink Ladies
3. Dames El & El

Foto’s: J2TV / Guido Marsman, Nilles Raken

reacties