Héél goede hoop op de 3 miljoen extra voor Lakenhal

Héél goede hoop op de 3 miljoen extra voor Lakenhal

LEIDEN – De kogel is bijna door de kerk, de Lakenhal kan bijna door met de geplande verbouwing. Donderdagavond stemde de commissievergadering in met het voorgenomen besluit om ruim 3 miljoen euro beschikbaar stellen die nodig is om het gat in de begroting te dichten.

Plannen Lakenhal zijn versoberd

Het uiteindelijke besluit valt komende dinsdag in de raadsvergadering.

“Het is nog steeds spannend”, zegt Minke Schat van De Lakenhal. “We zijn vandaag iets relaxter dan gister, maar de echte stemming moet nog komen. We hebben ons huiswerk gedaan, de plannen geoptimaliseerd, het is nu nheit meer aan ons. Het ligt echt in de handen van de raad.”

Tijdens het aanbestedingsproces bleek dat de verbouwing en uitbreiding van het stedelijk museum een derde meer zou gaan kosten dan aanvankelijk begroot. De gemeenteraad heeft nu ingestemd om garant te staan voor het ontbrekende bedrag van 3,2 miljoen euro, na een versobering van de plannen. Het bouwbudget moest worden verhoogd nadat bleek dat geen enkele aannemer het project aan wilde gaan voor het eerder door het museum en de gemeente geraamde bedrag.

Themajaren gered

De financiële bijdrage van de gemeente kan voorkomen dat de geplande verbouwing vertraging oploopt. Een dergelijke vertraging zou betekenen dat Museum De Lakenhal niet op tijd klaar is voor geplande tentoonstellingen en de themajaren Rembrandtjaar (2019) en Pilgrim Fathers (2020). Maar het ziet er nu dus rooskleuriger uit.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties