Featured Video Play Icon

Opgeluchte Lakenhal sluit deuren voor verbouwing

LEIDEN – Nu de gemeenteraad heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van de benodigde 3,2 miljoen euro extra, staat niets De Lakenhal nog in de weg haar dromen te verwezenlijken. De restauratie en uitbreiding van het museum kan van start.

Helemaal nieuw, helemaal mooi

Zondag 16 oktober is De Lakenhal voor het laatst geopend, voordat zij de deuren sluit voor de grote verbouwing. De sleutel wordt overigens met een big bang omgedraaid, want op die zondag kun je maar liefst van 6.30 uur tot 17.00 uur helemaal gratis naar binnen. Vanaf de volgende dag is het museum gesloten en gaat pas weer op ergens in de lente van 2019. Helemaal nieuw, helemaal mooi, helemaal De Lakenhal.

Opgelucht ademhalen

De medewerkers van De Lakenhal haalden opgelucht adem. Dinsdagavond viel de beslissing om krediet van 3,2 miljoen euro te verlenen. De Lakenhal kan nu verbouwd en uitgebreid worden zoals het museum dat altijd voor ogen heeft gehad.

Minke Schat van Museum De Lakenhal: “We zijn ontzettend blij. We hebben zoveel jaren gewacht voordat we aan de slag konden gaan. (…) Als we dit extra krediet niet hadden kunnen besteden, dan hadden we een museum gehad waarbij we de publieksvoorzieningen wel hadden kunnen upgraden, maar hadden we niet die tentoonstellingszalen kunnen maken. En dan ben je misschien wel een mooie oudheidskamer die het verhaal van Leiden vertelt, maar bereik je niet een groter publiek met een bijzondere expositie.”

 

reacties