Featured Video Play Icon

Lammetjes bij ’t Geertje: knuffelen tot je erbij neervalt

ZOETERWOUDE – Niks schreeuwt zo hard ‘lente’ dan pasgeboren lammetjes! Zoals ieder jaar wemelt het van knuffelbaar nieuw leven in de kinderkamer van boerderij ’t Geertje.

Joost Verlaan, Boerderij ’t Geertje: “We zijn op de helft. Er moeten nu nog zo’n 70 geiten lammeren. Afgelopen zaterdag heeft ook een zeug biggetjes geworpen en ik verwacht nog kalfjes.”

Lammetjes, geitjes, kuikens en biggetjes

Leiden.TV kan het dan ook niet laten om ieder jaar een bezoek te brengen aan de lammetjes, geitjes, kuikens en biggetjes op de boerderij. ’t Geertje is beroemd om de knuffelstal en de duizenden flesjes melk die er elke lente doorheen gaan.

Van nul tot nu

Even een stukje historie. In 1948 kochten Hein en Mien van Rijn de boerderij aan de Geerweg: ze begonnen met 11 koeien, 2 zeugen, 10 kippen en 1 geit, een roeibotenverhuur en frisdrankverkoop.

Zoon Wim nam de zaak in 1982 over en doopte de boerderij ’t Geertje. De dieren die in de lente geboren werden, en met name de lammetjes, trokken kinderen èn volwassenen uit de hele regio. Zeker op zaterdag kan het er lekker druk zijn. Niemand kan de bolletjes wol weerstaan! De boerderij groeide uit tot een multifunctioneel agrarische bedrijf met 30 personeelsleden, die kaas en zuivel maken, de winkel en het restaurant runnen, de dieren melken en verzorgen, het land bijhouden en de gasten begeleiden en informeren.

reacties