Laurine van Riessen goud op NK baanwielrennen

Laurine van Riessen goud op NK baanwielrennen

LEIDEN – Dat de keuze voor het baanwielrennen niet onverdienstelijk is voor Laurine van Riessen (midden op de foto) werd ook dit weekend weer duidelijk. Na een bronzen plak zaterdag op de Keirin, neemt de Leidse nu ook het goud op de sprint mee naar huis.

Nederlands Kampioen Sprint! #nkbaan #sprint #NK

A photo posted by Laurine van Riessen (@laurinevriessen) on

Kans op drie medailles

Tijdens het Nederlands Kampioenschap in Apeldoorn komt Van Riessen in totaal drie maal in actie. De Keirin en de Sprint zijn inmiddels dus achter de rug, maar er is kans op nog een medaille. Zondagavond staat nog een wedstrijd op de 500 meter gepland.

Van Riessen bewees vorig jaar al dat ze een verdienstelijk baanwielrenster is. Tijdens het NK Baanwielrennen 2015, schreef ze zowel de sprint, de 500 meter tijdrit als de keirin op haar naam.

Schaatsen naar baanwielrennen

De overstap van het schaatsen naar baanwielrennen in 2014 is een goede geweest voor de 29-jarige atlete. Sinds zij zich op het fietsen heeft gestort is haar ster enkel nog rijzende. Op de Olympische Spelen van Rio viel zij wonderwel steeds net buiten de prijzen maar het doel is om bij de Zomerspelen van Tokyo in 2020 wel het edelmetaal op te halen.

Foto: Laurine van Riessen

reacties