Leer stijldansen in je woonkamer

Leer stijldansen in je woonkamer

LEIDEN – Nooit meer achter de groep aan hobbelen, de verkeerde danspasjes oefenen of tot de volgende les wachten om uit te vinden hoe het ook alweer wél zat. Vanaf nu kun je terecht bij de eerste digitale stijldansschool.

Close-ups van voetenwerk

Dance Fit in Leiden is begonnen met een compleet stijldanslesprogramma op hun website. Niet alleen met filmpjes die je stap voor stap de dans leren, maar ook met uitleg over de dans in kwestie, de achtergrond en de kenmerken. Met close-ups van het voetenwerk, slow motions, en foto’s van belangrijke momenten zie je wat de bedoeling is. Elke les wordt afgesloten met een test. Daarnaast zijn er Q&A’s die je kunt invullen zodat je ook de theorie onder de knie krijgt.

Feedback op telefoonfilmpjes

“Er zijn veel dansfilmpjes op het internet te vinden, maar je leert er niet zoveel van. Je hebt feedback nodig om beter te worden”, vertelt Robin Buskermolen, eigenaar van Dance Fit. “Maar niet iedereen heeft altijd tijd om naar een klassikale les te komen. Daarom zijn we de digitale dansschool begonnen, als kennismaking maar ook ter ondersteuning van de lessen. Dansen leer je vooral door het te doen. Daarom kun je ons filmpjes opsturen van je vorderingen, die je gewoon met je telefoon maakt. En daar krijg je dan weer feedback op.”

 “De digitale stijldansschool is geen vervanging van de lessen in de studio, maar je merkt wel dat mensen veel meer durven in de veiligheid van hun eigen woonkamer. Wanneer ze dan naar de les komen, weten ze precies wat ze moeten doen”, zegt Robin. “Sommige leerlingen die eerst niet mee konden komen, heb ik nu geen omkijken meer naar!”

 

reacties