Leerlingen en ouders Lorentzschool: SOS!

Leerlingen en ouders Lorentzschool: SOS!

LEIDEN – De gemeente wil twee grote appartementencomplexen bouwen naast de Lorentzschool. De leerlingen en hun ouders zijn het niet eens met de bouwplannen, en dat lieten ze tijdens de actiedag woensdag weten ook.

Twee appartementencomplexen

Er gaan zo’n 1000 kinderen elke dag naar de Lorentzschool, en die willen in de pauze gezellig en vooral veilig op het schoolplein spelen. De bouwplannen van de gemeente brengen hun veiligheid in gevaar, zo vinden de leerlingen, hun ouders en de leerkrachten. De twee appartementencomplexen gaan sowieso al meer ruimte innemen dan eigenlijk het plan was, maar het ergste vinden de actievoerders dat een groot deel van hun schoolplein twee jaar lang wordt afgezet voor bouwwerkzaamheden. En dat betekent herrie, stof en grote voertuigen.

SOS

De Lorentzschool, hun leerlingen, ouders en leerkrachten voerden vorig jaar september al actie tegen de bouwplannen, maar tot dusver heeft hun verzet nog geen concrete toezeggingen opgeleverd. Vandaar dat de ouderraad van de Lorentzschool woensdagochtend opnieuw in actie kwamen: de kinderen en hun ouders maakten op het schoolplein een levende SOS, Save Our Schoolplein.

Foto: SaveOurSchoolplein via Twitter

 

reacties