Leiden maakt zich op voor afscheid Aad van der Luit

Leiden maakt zich op voor afscheid Aad van der Luit

LEIDEN – Woensdagmiddag vindt de uitvaart van Aad van der Luit plaats in de Vijf Meihal. Leiden maakt zich op voor het afscheid van een groot en geliefd Leidenaar.

Warme persoonlijkheid

Judoka en D66-raadslid Aad van der Luit overleed vorige week donderdag op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. De stad reageerde verslagen op het nieuws. Op social media kwam ene stroom aan steunbetuigingen aan zijn vrouw Marjo en zoon Joost op gang. Er werden herinneringen en foto’s gedeeld. Iedereen had wel iets met de benaderbare politicus, die geroemd werd om zijn warme persoonlijkheid, zijn inzet voor de sport en zijn joviale manier van doen.

Condoleanceregister

Bij lunchroom Vooraf en Toe aan de Botermarkt, Aads favoriete plekje in de binnenstad, werd op het terras een hoekje ingericht voor Aad. Je kon er gedurende de week een condoleanceregister tekenen en mensen legden er bloemen neer.

Leidse vlag halfstok

Emile van Aelst, alias de Leidse Glibber, riep in zijn blog en op zijn wekelijkse pagina in het Leidsch Dagblad om woensdag de Leidse vlag halfstok te hangen.

“Afgelopen weekend bedacht ik dat natuurlijk niet heel Leiden aanwezig kan zijn, maar heel Leiden kan wel een mooi eerbetoon maken door de Leidse vlag woensdag halfstok te hangen”, schrijft de Glibber op zijn blog.

De gemeente gaf gehoor aan de oproep, evenals marktkoopman Ilias en hier en daar verscheen de roodwitte vlag halfstok in het straatbeeld.

Leidse vlag halfstok stadhuis

Leidse vlag halfstok Ilias

Openbare dienst

Woensdagmiddag om 13.00 uur vindt de afscheidsdienst plaats in de Vijf Meihal. De familie heeft besloten er een openbare gelegenheid van te maken, zodat iedereen op zijn of haar eigen manier afscheid kan nemen van de markante Leidenaar. Bloemen worden op prijs gesteld, maar liever nog ontvangt de familie een donatie voor het Ronald McDonaldhuis, een initiatief dat Aad een warm hart toedroeg.

Foto’s: J2TV

reacties