Leiden Amateurkunstfestival: een spiegeltent vol talent

Leiden Amateurkunstfestival: een spiegeltent vol talent

LEIDEN – Tijdens het Leiden Amateurkunstfestival kun je jezelf laten verrassen door muziek, toneel, poëzie, fotografie, zang en dans, allemaal door louter Leidse amateurkunstenaars. Epicentrum van LAF is de spiegeltent op de Lammermarkt, waar je jezelf waant in de kunstenaars-scene van honderd jaar geleden.

Voorstellingen en huisbands

Komend weekend zit de ene helft van Leiden bij LIFF, dat andere helft zit bij LAF. In de spiegeltent tonen Leidse amateurkunstenaars van jong tot oud van vrijdag tot en met zondag hun talent. Korte voorstellingen en huisbands wisselen elkaar af, de sfeer is ongedwongen en de bar is open. Swing mee, luister, kijk en geniet van unieke co-producties van muziek, toneel, poëzie, fotografie, zang, dans…

Speels, broeierig en sexy

De sfeer in de tent is melancholisch, speels, broeierig of zelfs sexy, net zoals het kunstenaarsklimaat honderd jaar geleden was toen De Stijl werd geboren. Het volledige programma van LAF bestaat uit twintig zang-, dans-, poëzie- en toneelvoorstellingen die zijn ontstaan uit samenwerkingen tussen talentvolle amateurgezelschappen uit de Leidse regio. De sfeer in de tent is ongedwongen, de bar is open en iedere dag brengt de huisband het publiek in een andere stemming, dankzij de vele muziekstromingen uit de tijd van De Stijl.

Cultuurstad

Leiden is een cultuurstad. En dat is niet alleen omdat het de geboortestad is van Rembrandt, of de stad waar Van Doesburg in 1917 De Stijl oprichtte, maar ook omdat een groot deel van de Leidse bevolking zelf actief een kunstvorm beoefent. Zo telt Leiden vele amateurtheatergezelschappen, dansscholen, orkesten, fanfares en koren. Om te laten zien wat voor talent Leiden hiermee in huis heeft, wordt om de twee jaar het Leids Amateurkunst Festival georganiseerd. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Foto: Leiden Amateurkunstfestival via Facebook

reacties