Leiden Atletiek scoort zilver en brons op NK Indoor

Leiden Atletiek scoort zilver en brons op NK Indoor

LEIDEN – Leiden Atletiek staat op de atletische kaart. Op het NK Indoor afgelopen weekend werden de inspanningen van de Leidse club beloond met zilver en brons.

Medailles

De tien atleten van Leiden Atletiek die deelnamen aan het Nederlands indoorkampioenschap in Apeldoorn, behaalde een aantal van hen finaleplaatsen. Veerle Bakker (foto) en Flores Weverling gingen uiteindelijk ook daadwerkelijk met een zilveren en bronzen medailles naar huis.

Juichende finish

Flores en Veerle verdienden hun plakken op de 3000 meter. De pupillen van coach Bram Wassenaar hadden het beiden zwaar tijdens de race. Veerle omdat Maureen Koster na twee kilometer in haar nek begon te hijgen. Veerle moest vervolgens knokken om haar tweede plaats vast te houden. Daarin slaagde ze prima en juichend finishte ze in een tijd van 9:44.71.

Meedingen naar goud

Flores wist dat hij dankzij zijn persoonlijk record mee zou dingen naar het goud. Maar het tempo in de kopgroep lag erg hoog, en toen de lopers er nog een tandje bij gooiden, had Flores moeite om dat te volgen. Al met al zijn de Leidse atleten tevreden met hun resultaten. Voor nu.

Foto: Leiden Atletiek

 

reacties