Leiden bezorgt beste en slechtste sushi van Nederland

Leiden bezorgt beste en slechtste sushi van Nederland

LEIDEN – De beste bezorgsushi komt uit onze stad. Dat heeft de Consumentenbond onderzocht. Bij SushiPoint was de geteste sushi van hoge kwaliteit. Geen van de bestelde gerechtjes bevatte volgens de bond veel bacteriën. Reden voor feest dus! Maar wacht even, want ook de slechtste sushi van het land krijg je in Leiden.

Slechte hygiene

De Consumentenbond onderzocht in totaal 20 bedrijven door heel Nederland. Bij veertien daarvan, toch 31%, was het slecht gesteld met de hygiene. Het absolute dieptepunt van de lijst troffen de onderzoekers aan bij de vestiging van Sushi Time aan de Botermarkt in Leiden. Met een 2,5 als eindcijfer de laatste in de rij. De sushimaker heeft de score te danken aan grote aantallen bacteriën in het eten.

De genoteerde scores gelden overigens specifiek voor de bezochte vestigingen. Zo is de kwaliteit van de vestiging van Sushi Time in Amersfoort wel een voldoende. Het grootste probleem bij bezorgsushi is dus de hygiene tijdens de bereiding. Slechts in drie gevallen trof de Consumentenbond niet verse sushi aan.

Foto: SushiPoint

 

reacties