Leiden Culinair: gastronomische meesterwerkjes in de openlucht

Leiden Culinair: gastronomische meesterwerkjes in de openlucht

LEIDEN – Leiden Culinair is al meer dan dertig jaar het grootste restaurant van Leiden. Want zeg nou zelf: een drankje, een hapje en live muziek gaat nooit vervelen, toch?

Nieuwe locatie

Dit jaar vindt het vierdaagse culinaire festival voor het eerst plaats op het nieuwe Cultuurplein Lammermarkt. Oké, vorig jaar was wel erg gezellig en romantisch, zo onder de bomen van de Kaasmarkt, maar het fijne aan de nieuwe locatie is dat het festivalterrein veel ruimer opgezet kan worden. Een beetje zoals het was destijds op de Garenmarkt.

Nieuwkomers

De usual suspects Just Meet, In Den Doofpot en Dartel, ze zijn allemaal aanwezig met hun gastronomische meesterwerkjes. Nieuwkomers dit jaar zijn Moscow At Sea en Suzie’s& Van Aken uit Oegstgeest. Die laatste won meteen de juryprijs voor hun Mahi Mahi, dus vergeet niet het ei/soja/wasabi-gerecht te proberen als je er bent.

Gedecoreerde nachos

Sowieso is de keuze meer dan reuze; van een halve kreeft tot sappige hamburgers direct van de Green egg, van rijkelijk gedecoreerde nachos tot desserts met een krokantje. Uiteraard gepaard met bijzondere wijnen van de wijnbar.

Loopt het water je al in de mond? Hup hup naar de Lammermarkt dan. Je kunt nog tot en met zondag proeven.

Foto’s: PPCRN / Fleur de Haas

reacties