Leiden nog steeds in de race voor Erfgoedprijs; stem op je stadje

Leiden nog steeds in de race voor Erfgoedprijs; stem op je stadje

LEIDEN – Leiden is al een tijdje genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2018. En als je wilt dat je stadje in ieder geval de publieksprijs wint, kun je vanaf nu stemmen.

Leuke cheque

Leiden werd in november, samen met Deventer, Tilburg en Zaanstad genomineerd voor de Erfgoedprijs. Deze nationale prijs is voor de gemeente met het beste erfgoedbeleid. Naast eeuwige roem en eer komt er ook nog een leuke cheque van 25.000 euro mee. Er is ook een publieksprijs te vergeven. Je kunt Leiden een eindje op weg helpen naar de overwinning door te stemmen.

Erfgoedwethouder Robert Strijk is niet verbaasd over de nominatie: “Als klein jongetje groeide ik hier in Leiden op met de verhalen over onze geschiedenis. We gebruiken de stad voor culturele evenementen, onze musea trekken duizenden bezoekers: Leiden is een stad van ontdekkingen, waar kennis en cultuur elkaar ontmoeten in een historische omgeving. Erfgoed zit in ons DNA. Het zou mooi zijn als we aan heel Nederland kunnen laten zien hoe trots we zijn op ons erfgoed. Ik hoop dat veel mensen op Leiden stemmen.”

Juryprijs

De winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2018 wordt gekozen uit de vier genomineerde gemeenten, die volgens de jury erfgoed op een positieve en innovatieve wijze weten in te zetten voor de ontwikkeling van de gemeente. Eind 2017 heeft de jury onaangekondigd Leiden en de andere drie steden bezocht. Eind januari hebben wethouder Robert Strijk, directeur van Erfgoed Leiden en Omstreken, Ariela Netiv, en Pepijn Smit van PS|Theater de stad gepresenteerd voor de jury.

Publieksprijs

Tot en met 22 maart kan iedereen stemmen op een van de vier genomineerden waarvan men vindt dat deze in het verleden, heden en toekomst het beste omgaat met erfgoed. Als jij vindt dat Leiden de prijs absoluut verdient, dan weet je wat je te doen staat. Aan de publieksprijs is geen geldbedrag verbonden. Maar ach, eer en roem is genoeg voor iets wat wij allang weten, toch?

De uitslag wordt op 29 maart bekend gemaakt.

Foto: Erfgoed Leiden

reacties