Leiden in Opsporing Verzocht: slachtoffer ontvoering verloor vinger

Leiden in Opsporing Verzocht: slachtoffer ontvoering verloor vinger

LEIDEN – Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan de man die begin maart ontvoerd werd in Rotterdam en mogelijk werd vastgehouden in Leiden. Tijdens de uitzending kwam er een luguber detail aan het licht.

Schot gelost

Op donderdag 9 maart werd er in de Leidse Drechtstraat een gewonde man gevonden. Het slachtoffer, een 37-jarige man uit Amstelveen, bleek degene te zijn die diezelfde middag ontvoerd werd in Amstelveen; getuigen zagen hoe gemaskerde personen het slachtoffer op een gewelddadige manier uit zijn auto trokken, waar bij er een schot gelost werd.

De ontvoerders duwden het slachtoffer in een donkerblauwe Peugeot 308 en gingen er pijlsnel vandoor. Er werd meteen een grote zoekactie op touw gezet. Met onder andere een politiehelikopter en een speurhond werd er naar de ontvoerders en hun slachtoffer gezocht.

Slachtoffer mist een vinger

Toen het slachtoffer donderdagavond rond kwart over 9 op de Drechtstraat in Leiden werd gevonden, was hij zwaargewond en geblinddoekt. Hij zat helemaal onder het bloed; hij heeft een gapende hoofdwond en hij mist een vinger. Deze is afgesneden of afgeknipt door de ontvoerders. De man heeft zijn vinger wel meegekregen, maar de artsen hebben het lichaamsdeel niet meer aan zijn hand kunnen zetten.

Auto teruggevonden

Het slachtoffer vertelde later aan de politie dat hij de indruk had dat het de ontvoerders om losgeld ging. Maar er heeft nooit een betaling plaatsgevonden, dus het onderzoek naar het motief van de daders is nog in volle gang. De Peugeot 308 is op donderdagavond teruggevonden aan de Leidse Castellumweg. Dat heeft geleid tot de arrestatie van één verdachte, maar zeker twee of drie zijn dus nog voortvluchtig.

Geblinddoekt en gemarteld

Het slachtoffer is waarschijnlijk enige tijd is vastgehouden in de omgeving van de plek waar hij werd vrijgelaten. Hij is daar gemarteld en mogelijk is er nog een schot gelost. Er zouden getuigen kunnen zijn die dat hebben gehoord. De ontvoerde man is vanuit de auto geblinddoekt een trappenhuis ingeleid, waar hij enkele trappen op moest. Later is hij die trappen weer afgelopen en buiten direct weer een auto in gestapt.

Het gaat dus waarschijnlijk om een appartement of een andere hoger gelegen ruimte in de buurt van de Drechtstraat. Mogelijk heeft de donkerblauwe Peugeot daar nog op het trottoir geparkeerd gestaan.

Op zoek naar getuigen

De politie is naarstig op zoek naar getuigen. Wie heeft op 9 maart de zwarte Peugeot 308 met kenteken JR-732-B gezien bij of in de buurt van de Van der Hooplaan in Amstelveen of de Drechtstraat in Leiden? Wie kan er meer vertellen over de ontvoerders en hun motief? De politie hoort heel graag van je via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Foto: Opsporing Verzocht

reacties