Leiden kanshebber voor Kunststad van het Jaar en Betonprijzen

Leiden kanshebber voor Kunststad van het Jaar en Betonprijzen

LEIDEN – Leiden maakt kans op de titel Kunststad van het Jaar. Daarnaast is de stad ook genomineerd in maar liefst twee categorieën van de Betonprijs 2017.

Beeldende kunst

Al eerder werd bekend dat Leiden één van de tien kanshebbers is op de felbegeerde titel ‘Kunststad van het jaar’. Deze verkiezing gaat over de waarde die beeldende kunst kan spelen in een samenleving, en beloont dus de Nederlandse gemeenten die deze waarde onderstrepen en ook uitdrukken in de openbare ruimte.

Award

De winnaar wordt bekend gemaakt op 11 november, tijdens de Nationale Kunstweek. De prijs is een award van de hand van kunstenares Lidy Ponte. Andere genomineerden zijn bijvoorbeeld Eindhoven en Maastricht, en dichterbij, Noordwijk.

Betonprijzen

Leiden valt dit jaar met de neus in boter: de stad is dus niet alleen genomineerd voor de titel ‘Kunstads van het Jaar’, maar is ook in de race voor de Betonprijs 2017 in de categorieën Uitvoering en Bruggen & Viaducten. Parkeergarage Lammermarkt en de Catharinabrug vielen in de voorronden al erg in de smaak.

83 projecten

In totaal zijn er 83 projecten ingediend in acht verschillende categorieën. De Betonprijs wordt tweejaarlijks georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging, het kennisplatform binnen de bouw.

Foto: Archief J2TV

reacties