Leiden Marathon: Kahsay snelste man, record bij de dames

Leiden Marathon: Kahsay snelste man, record bij de dames

LEIDEN – Tsgabu Gebremairam Kahsay was zondag als eerste over de streep. De Etihiopiër rende de 42 kilometer en 195 meter in een tijd 2:18:49. Bij de dames was Jemila Wortesa Shure, eveneens uit Ethiopië de snelste; zij verbrak met 2.37.31 zelfs een Russisch record uit 1993.

Halve marathon en 10 kilometer

Kjeil de Hondt uit België won de halve marathon, bij de dames was dat Mariska Brittijn. De 10 kilometer werd bij de heren gewonnen door de Italiaan Ahmed El Mazoury, Elizeba Cherono uit Roosendaal was de snelste dame.

Night en Kids Run

De Belgische loper Omar Bekkali liep in krap 16 minuten naar de finisch van de sfeervol verlichte 5 Van I-SEC, de jonge Linda Alzate Ramirez deed dat in 18 minuten. De 2 kilometer van de Kids Run werd gewonnen door Max Brecht en Floortje Bol.

Ruud rent voor KWF

Leuk wistudatje: tussen de deelenemers was nog een bekend gezicht te ontwaren. Acteur Ruud Feltkamp, bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden en Kruimeltje, liep de 10 kilometer. Hij deed rende mee in Team KWF voor de Kankerbestrijding; ze renden gezamenlijk 41.000 euro bij elkaar.

Voorafgaand aan de Leiden Marathon werd er één minuut stilte in acht genomen voor Aad van der Luit. Daarna klonk het Wilhelmus en het startschot.

Foto: Ruud Feltkamp via Instagram

reacties