Leiden opnieuw decor voor spannende thriller

Leiden opnieuw decor voor spannende thriller

LEIDEN – Het lijkt wel of elke goede thriller zich tegenwoordig afspeelt in Leiden. Na het succes van recente titels als ‘De Bekentenissen van Petrus’ en ‘Het Pauluslabyrinth’, is ook het verhaal van ‘De Witte Kamer’ gesitueerd binnen onze stadsmuren. Niet verrassend als je bedenkt dat de schrijfster hier uitbundig genoten heeft van haar studententijd.

Voormalig studente

Samantha Stroombergen (foto) groeide op in Hillegom en kwam in haar jeugd al veel in Leiden. Toen ze later op zoek ging naar een plek om te studeren was de keuze niet moeilijk. Het werd Film- en Literatuurwetenschap aan de Leidse Universiteit. Die jaren stoomden haar klaar voor een leven als schrijfster. En wat voor één?! Stroombergen wordt nu al geroemd om haar debuut, en het ligt pas net in de winkels.

Afgelopen weekend kwam de voormalig Leidse studente naar boekhandel De Kler om handtekeningen te zetten in haar eerste boek. En dat trekt niet alleen fans maar ook vakgenoten aan. Zo spotte Leiden.TV ook de Leiderdorps thrillerschrijfster Marlèn Beek-Visser (midden onder op de foto) tussen het publiek.

witte kamer
Marlèn Beek-Visser, onderin met de schoudertas, was ook aanwezig tijdens de drukbezochte presentatie. (Foto: PPCRN / Fleur de Haas)

Waar gaat het over?

In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter. Rechercheur Léon Coeur is geschorst vanwege een schietincident en moet zich eigenlijk gedeisd houden, maar ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team niet zonder hem kan. Hij besluit de hulp in te roepen van zijn nichtje Hanna, die criminologie studeert.

Als blijkt dat de journalist is onderworpen aan een wrede Midden-Oosterse marteltechniek, opsluiting in een volledig witte kamer, vermoeden ze dat hij te veel wist over de recente terroristische aanslag in Amsterdam. Was hij een complot op het spoor? Was de werkelijke dader van de aanslag wel de vluchteling die samen met de bom tot ontploffing kwam? Stukje bij beetje komen Léon en Hanna dichter bij de angstaanjagende waarheid.

‘De Witte Kamer’ ligt nu in de boekhandel.

Foto: PPCRN / Fleur de Haas

reacties