Leiden, schatkamer vol verhalen van vroeger

Leiden, schatkamer vol verhalen van vroeger

LEIDEN – Leiden is een stad met historie, dat moge duidelijk zijn. Komende zondag kun je in de binnenstad kun je wegdromen met verhalen van vroeger. De soundtrack onder deze nostalgische middag wordt verzorgd door vele draaiorgels.

Verhalen over mensen zoals jij en ik

Stichting CTV Zuid-Holland en ProKwadraat slaan wederom de handen ineen voor ‘Verhalen van de Stad’. De Leidse binnenstad wordt even één grote schatkamer vol verhalen over mensen zoals jij en ik. De verhalen worden op verschillende manieren verteld: met stadswandelingen over kunst, stadswandelingen over kerken en kroegen, verhalen van de straat, foto’s, gedichten, lezingen, oude auto’s, rondvaarten, theater en muziek.

Zo is er een Rembrandtwandeling langs plekken waar de beroemde schilder geleefd en gewerkt heeft, en een Kelderwandeling met schrijver Jeroen Windmeijer. Kijk hier voor het volledige programma.

Leidse Draaiorgeldag

Verhalen van de Stad wordt tegelijkertijd georganiseerd met de Leidse Draaiorgeldag. Tientallen draaiorgels in de binnenstad zorgen voor het nostalgische deuntje op de achtergrond. Of soms juist heel erg op de voorgrond natuurlijk. Of je het nu herrie noemt of muziek, het draaiorgel is onbetwist het straatgeluid van vroeger.

Foto: Archief PPCRN

reacties