Leiden staat bovenaan lijstje van bioscoopgigant Pathé

Leiden staat bovenaan lijstje van bioscoopgigant Pathé

LEIDEN – Het lijkt nog maar een kwestie van tijd tot Pathé neerstrijkt in Leiden. De bioscoopexploitant blijft zoeken naar een geschikte locatie voor een filmpaleis. Dat bevestigt Pathé aan LeidenTV.

“We hebben lang gezocht in Leiden”, vertelt Pathé-directeur Lauge Nielsen. “En we blijven zoeken. Leiden staat heel hoog op ons lijstje. Het is een interessante locatie omdat er nog geen grote bioscoop is. Met een Pathé-complex kunnen we meer mogelijkheden bieden aan de kijker; meer films, meer aanvangstijden.”

Te weinig ruimte

Pathé krijgt steun in de zoektocht van gemeente Leiden, die openstaat voor de mogelijke komst van een bioscoopcomplex. Er is goed gekeken naar het Stationsplein, maar er lijkt in de binnenstad toch echt te weinig ruimte. Dat is jammer, maar Nielsen geeft niet op. “Er zijn een aantal voorstellen gedaan en er is veel gesproken. We kijken nu naar de rand van Leiden, bijvoorbeeld bij de A44.”

Filmhuis aan de Lammermarkt

Natuurlijk is Leiden niet helemaal bioscoop-arm. Sterker nog, Bioscopen Leiden tekende eind september een intentieovereenkomst met wethouder Laudy, voor een nieuw Filmhuis met vijf zalen aan de Lammermarkt. Gaat dat niet een beetje bijten met Pathé? “Dat hangt er vanaf wat voor soort films daar worden gedraaid”, zegt Lauge Nielsen. “Het hoeft elkaar helemaal niet in de weg te zitten. Als ze arthouse-films gaan brengen, kan het prima naast elkaar bestaan en kunnen we elkaar zelfs aanvullen.”

Foto: Pathé Groningen

reacties