Goeie start voor nieuwssite Leiden.TV

Goeie start voor nieuwssite Leiden.TV

LEIDEN – De hyperlokale nieuwssite Leiden.TV is goed van start gegaan. In de eerste week werden in totaal meer dan 25.000 mensen bereikt.

Bezoekers kwamen niet alleen naar de site zelf, maar lazen het nieuws van Leiden en omstreken ook via het Facebook- en Twitter-account van Leiden.TV. De website werd op 20 juni gelanceerd, daags voor de Lakenfeesten losbarstten.

Een goede zet, merkt eindredactrice Gerlinde Vliegenthart op: “Met onze berichtgeving over de Lakenfeesten hebben we ons op een goede manier kunnen presenteren. We waren de eerste met al het nieuws dat we tijdens het vierdaagse feestweekend brachten.”

Unieke content

Leiden.TV bracht als eerste de winnaars van Leiden Culinair op de website en publiceerde direct na de Peurbakkentocht al een sfeerreportage. Ook de Dragonboatrace en het jubilerende Gouden Pet Festival konden rekenen op een eigen videoreportage. Bij elkaar werden de video’s van Leiden.TV en I Love Leiden in die eerste week bijna 58 uur bekeken.

Interessante doelgroep

Leiden.TV zal de komende tijd samenwerkingen aangaan met partners in en om Leiden.

“We hebben een zeer aantrekkelijke doelgroep,” weet media-adviseur Alex Kok. “76% van onze kijkers is tussen de 18 en 44 jaar. En we bereiken iets meer mannen dan vrouwen, 54% tegen 46%.”

Bedrijven en instellingen worden daarom uitgenodigd mee te doen met de snelst groeiende nieuwswebsite van de regio. Informeer naar de mogelijkheden en stap in. Tot en met 31 augustus hanteert Leiden.TV zeer aantrekkelijk introductietarieven met een gegarandeerd bereik.

reacties