Leiden wint BNG Bank Erfgoedprijs

Leiden wint BNG Bank Erfgoedprijs

LEIDEN – Leiden is donderdag uitgeroepen tot de winnaar van de BNG bank Erfgoedprijs. De stad won de juryprijs en de publieksprijs.

Twee prijzen

Tijdens de ontknoping in het Koelhuis in Zutphen liet Leiden de andere genomineerden Deventer, Tilburg en Zaanstad achter zich.Leiden werd door de jury geroemd om de manier waarop het verhaal van Leiden verteld wordt en de samenwerking tussen stad, ondernemers en historici. Er waren complimenten te óver van de jury:

“Leiden toont zich een voorbeeld toont andere gemeenten op het gebied van integraal erfgoedbeleid en een proactieve houding. Er is sprake van nauwe samenwerking tussen overheid, bewonersinitiatieven en ondernemers. De profilering als Stad van Ontdekkingen | Stad van Cultuur en Wetenschap is heel helder. De gemeente bouwt aan kennis en collecties, van Leidse geschiedenis tot wereldschatten, samen met bewoners en het erfgoedveld.”

De afvaardiging van de stad Leiden mocht de cheque van 25.000 euro mee naar huis nemen. Leiden werd trouwens dubbel winnaar: de stad sleepte zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht.

Achtste editie

​Dit was de achtste editie van de uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs. De prijs is een beloning en een aanmoediging voor gemeenten om erfgoed een belangrijk punt te maken in hun gemeentelijk beleid.

Foto: gemeente Leiden via Twitter

reacties