Leidenaar aangehouden voor drugsbezit en mogelijk dealen

Leidenaar aangehouden voor drugsbezit en mogelijk dealen

LEIDEN – Politie Leiden Noord heeft afgelopen dinsdag een 30-jarige Leidenaar aangehouden voor het bezit van drugs en mogelijk ook het dealen ervan.

Slingerend rijgedrag

Rond een uurtje of acht ’s avonds zagen agenten een voertuig rijden op de Willem de Zwijgerlaan, waarvan de bestuurder blijkbaar moeite had om de auto in een soepele rechte lijn te houden. De agenten zaten in een burgerauto, dus ze konden het voertuig onopvallend volgen, om meer te weten te komen over de slingerende staat waarin de bestuurder zich mogelijk bevond.

 

Zakje drugs in de deur

De bestuurder parkeerde zijn auto uiteindelijk in Voorhout. De agenten waren in gesprek met de bestuurder over zijn rijgedrag, toen één van de agenten een zakje drugs in de deur zag liggen. De 30-jarige Leidenaar werd daarop aangehouden op de verdenking van het dealen van drugs.

Coke, hennep en GHB

Ook het voertuig van de verdachte werd doorzocht. Dat leverde in totaal 10 gram cocaïne en 230 gram hennep op. Het vermoeden rees dat de verdachte had gereden met GHB in z’n systeem, dus werd er bloed afgenomen. De resultaten van het bloedonderzoek zullen binnenkort bekend zijn.

Foto: Politie Leiden Noord via Facebook

reacties