Leidenaren op CDA Tweede Kamer-lijst

Leidenaren op CDA Tweede Kamer-lijst

LEIDEN – Twee Leidenaren zijn door het CDA partijbestuur geselecteerd op de voorlopige lijst waarmee de partij de verkiezingen op 15 maart 2017 in wil gaan. Op 12 november zal de CDA-achterban stemmen en de lijst definitief maken.

Duo-raadslid CDA op plek 23

Het gaat om Julius Terpstra (foto), nu nog duo-raadslid in Leiden en voorzitter van de jongerenafdeling van de christendemocraten het CDJA, en oud-wethouder Cultuur Jan-Jaap de Haan. Terpstra is door de partijbonzen op plek 23 gezet. Terpstra is ook het jongste kandidaat Kamerlid op de CDA-lijst.

Jan-Jaap de Haan staat verderop op de lijst op nummer 37. Zijn kandidatuur is opvallend omdat De Haan zich heeft teruggetrokken uit de politiek. Zijn benoeming lijkt daarmee op een bedankje voor de jaren dat hij zich namens het CDA heeft ingezet voor Leiden.

Onverkiesbare plek

Echt bang voor een vertrek naar Den Haag hoeven de Leidenaren overigens niet te zijn overigens. In de laatste peilingen van Maurice de Hond staan de politici op een onverkiesbare plaats aangezien het CDA nu gepeild wordt op 17 zetels wanneer er nu verkiezingen zouden zijn.

Foto: Youtube

reacties