Voorpret Leidens Ontzet: gymnastiek op een praalwagen

Voorpret Leidens Ontzet: gymnastiek op een praalwagen

LEIDEN – Weet je het nog? In mei deden wij van Leiden.TV mee aan een wedstrijd van de 3 October Vereniging, waarin ze organisaties, verenigingen en groepen uitdaagden hun eigen praalwagen te ontwerpen. Die strijd verloren wij jammerlijk, maar we zijn de beroerdsten niet.

Gymnastiek op een wagen

De grote winnaar van de wedstrijd was Gymsport Leiden. Dus gingen we afgelopen zondag eens kijken hoe hun praalwagen vorm begon te krijgen. En eerlijk is eerlijk, Gymsport Leiden heeft er iets moois van gemaakt. Op de wagen wordt tijdens de Grote Optocht ook echt gegymnastiekt; dat doen wij hen niet na!

“Het is een uitdaging”, geeft Arthur Haasbroek van Gymsport Leiden én bouwer van de praalwagen, toe. “Gelukkig hebben we wel al ervaring met rekstokken op rijdende en varende voertuigen, dus het is niet helemaal nieuw voor ons. Hij is natuurlijk ook nog niet helemaal af, de afwerking moet nog. We hebben hem nu nog mooier en beter hebben aangekleed, zo met die Burcht erop. Ik denk dat we hier wel een goede indruk mee gaan achterlaten in de Grote Optocht!” 

Fotos: J2TV / Guido Marsman 

reacties