Leidens Ontzet: … Lint van Licht in de duisternis

Leidens Ontzet: … Lint van Licht in de duisternis

LEIDEN – Het is een lichtje in de duisternis: het Lint van Licht door de binnenstad. Zijn het niet de lampjes, dan zijn het wel de meewandelende uitgelaten Leidenaren.

Van z’n beste kant

Elke zichzelf respecterende vereniging gaf weer acte de presence. Volwassenen en kids, alles loopt dwars door elkaar heen, wuivend naar de mensen langs de route. Ieder jaar hetzelfde, ieder jaar weer nieuw. Het Lint voerde over de Hooigracht via de Haarlemmerstraat naar het monument voor Leidens Ontzet. Elke vereniging liet zich van z’n beste kant zien, met fraai opgetuigde wagens en inventieve lichtversieringen.

Eerbetoon

Het Lint van Licht, ook wel bekend als Taptoe, is een eerbetoon aan Prins Willem van Oranje en de helden van Leidens Ontzet: Pieter Adriaensz. van der Werf, Jan van Hout, Jan van der Does en Louis de Boisot. De stoet vertrekt bij daglicht en eindigt in het donker.

Winnaars

De vereniging die de mooiste, meest creatieve en meest verlichte presentatie bedenkt, wordt beloond door de jury met een fijne geldprijs, de Joppenszprijzen. Wie de winnaars zijn van 2017? Daar moeten we nog even op wachten: die worden op 3 oktober bekend gemaakt tijdens de Grote Optocht.

Foto’s: J2TV 

reacties