Leiderdorp heeft duurste begraafplaats van Nederland

Leiderdorp heeft duurste begraafplaats van Nederland

LEIDERDORP – Het is een twijfelachtige eer, maar Leiderdorp heeft volgens Monuta de duurste begraafplaatsen van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Monuta. Een grote verrassing is dat niet want vorig jaar stond Leiderdorp ook al bovenaan de ranglijst.

Duurste plekje onder de zoden

Een laatste rustplaats kost in Leiderdorp gemiddeld zo’n € 7.909,- voor een contract van 30 jaar. Dat is ver boven het Nederlands gemiddelde van € 2.871,- per graf. Daarmee is de prijs van een Nederlands plekje onder de zoden wel € 168,- goedkoper dan afgelopen jaar. Een graf in Voorschoten kost de nabestaanden gemiddeld € 1.888,50 terwijl je in Oegstgeest een slordige € 3.900,- neertelt.

De kosten van een graf in Nederland lopen verschrikkelijk uiteen. Van € 9.472,- voor een graf op begraafplaats Oud Ginneken in Breda, tot € 360,- op de Rooms-Katholieke begraafplaats in Veendam. De kosten voor een graf worden berekend door de grondeigenaar, dat is vaak de gemeente, en worden gebaseerd op de grondprijs plus de kosten voor het bijhouden van de begraafplaats.

Foto: Google Maps

reacties