Featured Video Play Icon

Leiderdorp ontvangt erkenning voor mantelzorgbeleid

LEIDERDORP – In het gemeentehuis heeft Leiderdorp voor de verandering eens geen prijzen weg gegeven, maar stond het dorp nu zelf in de schijnwerpers. De gemeente ontving de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’.

Woordvoerder Gemeente Leiderdorp: “Deze erkenning is een blijk van waardering waarmee aangegeven wordt dat we als gemeente goed bezig zijn met ons mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid; we geven aandacht aan de combinatie van werk en mantelzorg en willen deze combinatie voor onze medewerkers ook mogelijk maken.”

‘1 op de 8 werknemers is mantelzorger’

Wethouder Angelique Beekhuizen: “Ruim 1 op de 8 werknemers is mantelzorger. Het is belangrijk dat mensen die mantelzorg verlenen zich begrepen en gehoord voelen, het bespreekbaar maken op het werk is daarbij onmisbaar. Door goed voor jezelf te zorgen kun je ook beter voor een ander zorgen. Wij doen dit door mantelzorg bespreekbaar te maken binnen de organisatie en ervoor te zorgen dat alle medewerkers bekend zijn met de ondersteuningsmogelijkheden.”

Beekhuizen vervolgt: “Zo kunnen werkgever en werknemers afspraken maken om werk en mantelzorg zo goed mogelijk te combineren. Met de ontvangst van deze erkenning willen we ook bijdragen aan meer bewustzijn over werk en mantelzorg bij andere organisaties. Wij staan als gemeentelijke organisatie altijd open voor vragen die andere organisaties hebben of het uitwisselen van kennis met betrekking tot het mantelzorgbeleid.”

reacties