Leiderdorpers zijn autobranden nu echt zat

Leiderdorpers zijn autobranden nu echt zat

LEIDERDORP – Aan de Heinsiuslaan heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een auto in brand gestaan. Een tweede auto die in de buurt stond van het voertuig raakte beschadigd.

Dichtbij Winkelhof

Het is nog niet bekend hoe de autobrand kon ontstaan. Feit is wel dat de Heinsiuslaan naast winkelcentrum Winkelhof ligt, de plek waar de afgelopen maanden verschillende auto’s zijn uitgebrand. Eind september gingen 16 auto’s en een scooter in vlammen op in de parkeergarage onder het Winkelhof. Daar is sindsdien meer beveiliging om een brandstichter minder kans te geven.

Reacties van Leiderdorpers

In de Facebook-groep ‘Je bent Leiderdorper als…’ lijken de inwoners van het dorp het nu echt wel zat te worden. “Het wordt tijd dat die daders of dader worden gepakt. En afsluiten die garage voordat het fout gaat”, schrijft Bart. Roselinde reageert: “Hup, politie moet gaan surveilleren… En niet achteraf iedereen bevragen, want dan ben je namelijk te laat.” Ook Carla windt zich op over de aanhoudende autobranden: “Wordt inderdaad tijd dat de dader(s) gepakt worden!!” en ook Nanda vindt het hoog tijd dat dit het stopt.

‘We begrijpen de zorgen volkomen’

Een woordvoerder van de politie geeft aan dat het onderzoek naar de Leiderdorpse autobranden in volle gang is, maar dat er nog steeds niet met zekerheid gezegd kan worden dat het om een pyromaan, dan wel meerdere pyromanen gaat.

“Er is nog geen nieuwe informatie. En als die er wel zou zijn, kunnen we dat niet uitgebreid met de media delen. We begrijpen de zorgen van de Leiderdorpers volkomen. Ze kunnen ervan op aan dat we alles doen wat we kunnen om de dader of daders te vinden.”

reacties