Leiderdorps CDA-raadslid vraagt om Nederlandse vlag in raadszaal

Leiderdorps CDA-raadslid vraagt om Nederlandse vlag in raadszaal

LEIDERDORP – Het Leiderdorpse CDA-fractie pleit voor een Nederlandse vlag in de raadszaal. Raadslid Felix Stam heeft een motie ingediend om de driekleur in de zaal neer te zetten. Dat meldt het Leiderdorps Weekblad.

Eenheid en verbondenheid

In de raadszaal van het gemeentehuis hoort een Nederlandse vlag, vindt de fractie. In de motie van CDA’er Stam wordt de raad dan ook verzocht om aanwezigheid van de vlag in de raadszaal. Volgens Stam is de Nederlandse driekleur een symbool van eenheid en verbondenheid, en zou de vlag niet mogen ontbreken in de vergaderzaal.

Tweede Kamer

Het terugbrengen van de Nederlandse driekleur in en rondom overheidsgebouwen is al langer onderwerp van gesprek. In het buitenland wappert er een nationale vlag boven bijna elk officieel gebouw. Sinds half november staat ‘ie ook in de Tweede Kamer. Steeds meer gemeenten denken nu ook na over de vraag of ze wel of niet de vlag in hun raadszaal willen plaatsen.

Nationale symbolen

Onder de Nederlandse gemeenten zijn het vooral de SGP en in Rotterdam de Leefbaren die om de vlag vragen, en in Leiderdorp nu het CDA. Waar we in de afgelopen eeuw niet zo dol waren op nationale symbolen, is het verlangen naar eenheid, verbondenheid en trots weer terug. Neem bijvoorbeeld CDA-leider Buma, die ervoor pleit dat kinderen weer leren het Wilhelmus staand te zingen en les krijgen over de tekst van ons volkslied.

Op 22 januari wordt de motie van Felix Stam behandeld in de Leiderdorpse raad.

Foto: Wikipedia

reacties