Featured Video Play Icon

Leiderdorpse Marlen Beek-Visser publiceert tweede thriller

LEIDERDORP – De Leiderdorpse schrijfster Marlen Beek-Visser bracht half december haar tweede boek uit: ‘Meesterdeal’. Wederom een thriller met een actueel thema.

Meesterdeal

Marlens debuut, ‘Stem!’ verscheen in 2015 en werd goed ontvangen. Het boek werd zelfs genomineerd voor de Schaduwprijs 2016, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Nu is daar dus Meesterdeal. Een thriller waarin de hoofdpersoon ontdekt dat haar tienerdochter een verhouding heeft met haar 42-jarige docent.  Wat doet dit met alle betrokken personen? Een interessante en spannende vraag, waar Marlen vol vuur en verve indook.

“Vorig jaar kwam ik met regelmaat krantenberichten tegen die over dit onderwerp gingen”, vertelt Marlen. Het fascineerde mij, want wat doet dat nu met zo’n meisje? En met zo’n docent? En met het gezin? Waar komt het vandaan, wat is de voedingsbodem voor een docent om überhaupt zoiets te doen? Er zitten een heleboel vragen achter die ik interessant vond om te onderzoeken.”

Steeds benieuwder tijdens het schrijven

“Ik schreef het boek eerst vanuit het perspectief van alleen de moeder, die vanuit een beschermende rol dat wil oplossen, maar haar dochter niet wil kwijtraken. Dat is een interessant spanningsveld. Maar gaandeweg tijdens het schrijven werd ik ook steeds benieuwder naar wat er in het hoofd van die docent omging. Ik vind het niet goed, ik keur het ook af, maar ‘mijn’ docent heeft wel wat redenen waarom hij die stap zet”, aldus Marlen.

 

 

 

 

 

reacties