Leiderdorpse Vrijwilligersprijs voor Gilde Samenspraak

Leiderdorpse Vrijwilligersprijs voor Gilde Samenspraak

LEIDERDORP – Zaterdagmiddag stonden de deuren van het gemeentehuis wagenwijd open; alle Leiderdorpers waren uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Ook werd de jaarlijkse Vrijwilligersprijs uitgereikt.

Nieuwjaarstoespraak

Naast de traditionele toost op het nieuwe jaar, hield burgemeester Laila Driessen haar eveneens traditionele nieuwjaarstoespraak. Ze legde de nadruk op de afgelopen Oud en Nieuw-viering. Driessen prees de inzet van de hulpverleners en hield een fel betoog tegen mensen die geweld hebben gebruikt tegen de hulpdiensten die enkel hun werk deden. Van hulpverleners blijf je af, zo luidt haar boodschap.

Vrijwilligersprijs

Ook werd deze middag de Vrijwilligersprijs uitgereikt. Deze prijs is bedoeld als waardering voor de vrijwillige inzet van één persoon of organisatie, maar tegelijkertijd worden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet. De gelukkige winnaar dit jaar was Gilde Samenspraak en kon op veel bijval uit het publiek rekenen. Een tweede prijs was er voor Velocitas en de derde plaats wordt bezet door de vrijwillige gastvrouwen en -heren van Pluspunt.

Borrelen

Met de uitreiking van de Vrijwilligersprijs was het officiële programma afgerond, dus toen kon het borrelen écht beginnen.

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

 

reacties