Leids kentekenparkeren plat door storing

Leids kentekenparkeren plat door storing

LEIDEN – 24 uur nadat in Leiden het kentekenparkeren werd ingevoerd, is het systeem al kapot. Een storing maakt het onmogelijk om nieuwe parkeerproducten, zoals vergunningen, aan te vragen. Ook het afmelden van parkeeracties is op dit moment onmogelijk.

De gemeente meldt op haar website: Er is een storing in het vergunningensysteem waardoor er op dit moment geen parkeerproducten kunnen worden aangeschaft. Er kunnen op dit moment geen bezoekers worden aan- of afgemeld. Daarnaast kan het zijn dat uw bezoekerssaldo niet klopt.

Betalen voor bezoekers

Mensen die een vergunning hebben, hoeven zich geen zorgen te maken over een eventuele boete. De vergunningen zijn gewoon geldig, al kunnen ze nu dus door handhavers moeilijk gecontroleerd worden. Anders ligt dat bij bezoekersvergunningen. Bezoek dat wil parkeren moet nu gewoon betalen bij een parkeerautomaat.

De gemeente kan nog niet zeggen wanneer de storing weer voorbij is. Voor meer informatie, zoals veel gestelde vragen, kunnen Leidenaren terecht op de website van de gemeente.

Invoering kentekenparkeren

Sinds 30 januari is de gemeente over op kentekenparkeren. Dat houdt onder meer in dat parkeerders overal in de stad parkeeracties kunnen aan- en afmelden met hun mobieltje. Voorheen kon dat op veel plekken enkel door een dagkaart te kopen, ook als je maar een uur wilde parkeren.

De gemeente hoopt op meer efficiëntie in het controleren van geparkeerde auto’s. Zo hoeft dat straks niet meer met meerdere mensen. Er rijdt vanaf februari een scanauto door de straten die alle nummerborden leest en controleert. Het levert de gemeente natuurlijk ook meer geld op per geparkeerde auto. Want je nog resterende bonnetje doorgeven aan een volgende parkeerder, dat zit er niet meer in.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties