Leids boos mannetje op Dumpert: ‘ik ga je stoten’

Leids boos mannetje op Dumpert: ‘ik ga je stoten’

LEIDEN – Een mooie avond in de Haarlemmerstraat. Het had zomaar het decor kunnen worden van een bloedige vechtpartij tussen twee volwassenen en een driftig kind…

Luide ‘pok’

Op de website Dumpert.nl verscheen maandag een filmpje waarin een jongen van een jaar of 12 ’s avonds op zijn gemakje door een verlaten Haarlemmerstraat fietst. Hij wordt gefilmd door een vriendje. Af en toe steekt hij zij hand omhoog; blijkbaar is het mannetje populair. Er lopen wel een paar mensen, netjes aan de rechterkant. Onze held besluit daar ook te gaan fietsen, en lekker hard ook. Wat er dan gebeurt, is niet helemaal duidelijk: óf de dame ik kwestie schrikt van de fiets die op haar af dendert,  óf ze maakt een wilde vrolijke beweging met haar arm. In ieder geval belandt haar handtas met een luide ‘pok’ op het hoofd van de fietsende jongen.

Dreigementen met piepstemmetje

Dat pikt hij niet! Hij stapt af, rent naar haar toe, ineens verschijnt haar vriend die de boel onhandig probeert te sussen. Er volgt een aandoenlijke discussie met volzinnen als “raak me niet aan, ik ga je stoten hè”. Het zou verbazingwekkend of misschien schokkend kunnen zijn dat een jong ventje zo’n grote mond op durft te zetten tegen twee volwassenen, maar hij heeft de baard nog niet in de keel waardoor de dreigementen er uit piepen, terwijl hij angstig achteruit deinst. Uiteindelijk kiest hij eieren voor zijn geld en fietst vuilbekkend weer weg.

Reaguurders

Het Leidse filmpje is op Dumpert inmiddels zo’n 900.000 keer bekeken en wordt uitvoerig becommentarieerd. Veel reaguurders vragen zich af waar het mannetje zijn opvoeding genoten heeft. En waarom hij niet nog met Lego speelt.

 

Bron: Dumpert.nl

reacties